Verzekeringsadvies

Algemeen Belang biedt een degelijke uitvaartverzekering, in natura, op maat voor ieders persoonlijke situatie. Dat kan een premie verzekering zijn of een koopsom verzekering.

In natura, de voordelen
In natura wil zeggen, dat de kosten van de uitvaart rechtstreeks worden vergoed aan de uitvaartverzorger. Er wordt dus geen kapitaal uitgekeerd aan nabestaanden die het dan vervolgens zelf verder moeten uitzoeken. De uitvaartverzekering ‘in natura’ neemt nabestaanden dus veel extra zorgen uit handen. Temeer omdat de uitvaart ook door Algemeen Belang kan worden verzorgd. Ofwel alles in één hand, met alle voordelen en zekerheid van dien.

Premie of koopsom
Er bestaan twee typen uitvaartverzekering: de premieverzekering en de koopsomverzekering.
Bij de premieverzekering betaalt u gedurende een afgesproken periode een vaste premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.
Bij de koopsompolis stort u éénmalig een bedrag. Een argument om voor een koopsomverzekering te kiezen is dat het totaal te betalen bedrag uiteindelijk aanzienlijk lager is, dan bij een periodieke premiebetaling.

Polischeck
Check jaarlijks uw verzekeringen. Doe de polischeck.

Onze uitvaartverzekeringen
Algemeen Belang heeft de volgende uitvaartverzekeringen:
- Het Flexibel Natura Uitvaartzorgplan
- Het Flexibel (55+) Natura Uitvaartzorgplan
- De Monumentenpolis

Wat voor u de beste verzekering is? Onze deskundige adviseurs vertellen het u graag. Zij doen u desgewenst een helder voorstel op maat.

Meer weten? Laat het ons even weten. U wordt dan teruggebeld. U kunt ook een afspraak maken: 050 – 577 89 99 of maak gebruik van het contactformulier.


De uitvaartverzekeringen uitgelegd

HET FLEXIBEL NATURA UITVAARTZORGPLAN

Premie of koopsom
Bij Algemeen Belang kunt u Het Flexibel Natura Uitvaartzorgplan afsluiten als u jonger bent dan 55 jaar. Dat kan op basis van premiebetaling of tegen een eenmalige koopsom. Het te verzekeren bedrag is vrij te kiezen en kan maximaal € 15.000,- bedragen.

Looptijd premiebetaling: ruime keuze
Bij premiebetaling kunt u kiezen uit diverse looptijden; bijvoorbeeld 1, 10, 20 of 30 jaar, of met een bepaalde leeftijd als einddatum (21, 45, 55, 65 of 80 jaar). Ook kunt u bij premiebetaling zelf aangeven met welke frequentie u de premie wilt betalen: per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.

Verhoging verzekerd bedrag
Bij Het Flexibel Natura Uitvaartzorgplan kunt u gebruik maken van het zogenaamde optierecht. Dat wil zeggen dat u de verzekering elke 5 jaar met een bepaald bedrag kunt verhogen zonder gezondheidsverklaring!

Aanvullende dekking premiepolis
Een extra pluspunt bij Het Flexibel Natura Uitvaartzorgplan is dat het zogenaamde “verzorgersrisico” standaard is meeverzekerd. Dit is van belang als de premie niet wordt betaald door de verzekerde zelf, maar door de partner of ouders van de verzekerde. Als één van de verzorgers overlijdt, worden de verzekeringen van de overblijvende partner en van de kinderen (die nog geen 21 jaar zijn) levenslang vrijgesteld van premiebetaling.

HET FLEXIBEL (55+) NATURA UITVAARTZORGPLAN

Premie of koopsom
Bij Algemeen Belang kunt u Het Flexibel (55+) Natura Uitvaartzorgplan afsluiten als u 55 jaar of ouder bent. Dat kan op basis van premiebetaling of tegen een eenmalige koopsom. Het te verzekeren bedrag is vrij te kiezen en kan maximaal € 15.000,- bedragen.

Looptijd premiebetaling: ruime keuze
Bij premiebetaling kunt u kiezen uit diverse looptijden; bijvoorbeeld 1, 10 of 20 jaar, of met de leeftijd van 80 of 85 jaar als einddatum. Ook kunt u bij premiebetaling zelf aangeven met welke frequentie u de premie wilt betalen: per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.

Geen gezondheidsverklaring vereist
Het Flexibel (55+) Natura Uitvaartzorgplan kan worden afgesloten zonder dat u een gezondheidsverklaring hoeft in te vullen, maar omdat Algemeen Belang daardoor een wat hoger risico loopt wordt wel de uitkering gedurende het eerste jaar beperkt. Bij overlijden wordt dan alleen de betaalde premie of de koopsom uitgekeerd. Mocht u echter overlijden door een ongeval, dan geldt er geen beperking.

DE MONUMENTENPOLIS

Een graf of monument
Met de Monumentenpolis biedt Algemeen Belang een verzekering op maat voor echtparen en andere wettelijk erkende samenlevingsverbanden. De verzekering komt tot uitkering zodra één van de partners overlijdt en is bedoeld om een graf en/of grafmonument te bekostigen.

Premie of koopsom
Bij Algemeen Belang kunt u de Monumentenpolis afsluiten als u 55 jaar of ouder bent. Dat kan op basis van premiebetaling of tegen een eenmalige koopsom. Het te verzekeren bedrag is vrij te kiezen en kan maximaal € 15.000,- bedragen.

Looptijd premiebetaling: ruime keuze
Bij premiebetaling kunt u kiezen uit diverse looptijden; bijvoorbeeld 1, 10 of 20 jaar, of met de leeftijd van 65, 80 of 85 jaar als einddatum. Ook kunt u bij premiebetaling zelf aangeven met welke frequentie u de premie wilt betalen: per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.

Geen gezondheidsverklaring vereist
De Monumentenpolis kan worden afgesloten zonder dat u een gezondheidsverklaring hoeft in te vullen, maar omdat Algemeen Belang daardoor een wat hoger risico loopt wordt wel de uitkering gedurende het eerste jaar beperkt. Bij overlijden wordt dan alleen de betaalde premie of de koopsom uitgekeerd. Mocht u echter overlijden door een ongeval, dan geldt er geen beperking.

Wat voor u de beste verzekering is……….
De deskundige adviseurs van Algemeen Belang vertellen het u graag. Zij doen u desgewenst een helder voorstel op maat. Meer weten? Laat het ons even weten. U wordt dan teruggebeld. U kunt ook een afspraak maken: 050 – 577 89 99 of maak gebruik van het contactformulier.

loading ...
Algemeen Belang